T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / GEDİZ - Altınkent Ortaokulu

"Okul Dışarıda Günü" Etkinliğinde Biz de Varız

Öğrenmeyi açık havaya taşıyan öğretmenler bunu yapmanın çocuklar üzerindeki güçlü etkilerinden bahsediyor: Çocukların davranışları gelişiyor, tüm sınıf öğrenmek için heyecanlanıyor ve müfredat tarafından engellendiği düşünülen bireyler genellikle açık hava ortamında başarılı oluyor. Yetişkinler çocukluklarının en mutlu anlarına geri döndüklerinde genellikle Dışarıda oynamanın sevincini hatırlıyorlar. Oyun sadece çocukların çocukluklarından zevk almalarını sağlamıyor, aynı zamanda problem çözme, takım çalışması ve yaratıcılık gibi kritik yaşam becerilerini de öğretiyor.

Açık havada öğrenilen dersler, ister matematik ister bilim ister dil olsun, genellikle ömür boyu bizimle kalan bilgiler oluyor. Açık havada olmak çocukların odaklanmasına, yaratıcılıklarının ve hayal güçlerinin artmasına ve derslerin çok daha eğlenceli geçmesine yardımcı oluyor. Bugün oyun oynama özgürlüğü olan çocuklar  (arkadaş edinen, anda kaybolan, eğlenen) yarınlara çok daha hazırlıklı oluyor. Oyun oynamak çocukların dostluklar kurmalarına, kendi sınırlarını test etmelerine ve kendi sorunlarını çözmelerine yardımcı olur. Oyun, çocuğun gelişiminin ve çocukluğundan zevk almasının merkezidir.Projemiz ile birlikte bizlerde 23 Mayıs 2019 günü ülkemizde etkinlikler ile kutlanacak “Okul Dışarıda Günü” ne katkıda bulunarak mümkün olduğunca çok sayıda çocuğun dışarıda oynamasını ve öğrenmesini sağlayacağız.

“Okul Dışarıda Günü” Nedir?

2012 yılında Londra’da bir avuç okul, Anna Portch’un yeni başlattığı kampanya olan Boş Sınıf Günü’nün bir parçası olarak açık havada öğrenmeyi kutladı. 2015 yılında kampanyaya 15 ülkeden 600’ün üzerinde okul katıldı. 2016 yılında kurucu kuruluşlardan biri olan Project Dirt bu hareketi küresel bir harekete dönüştürmek için Unilever’in Kirlenmek Güzeldir ekibiyle bir araya geldi. Tüm dünyadan okul liderleri, oyun uzmanları ve STK’lar ile yapılan istişarelerin ardından küresel kampanya Okul Dışarıda Günü’ne dönüştü. O yıl, tüm kampanyalar tek bir isim altında toplandı ve gerçek anlamda küresel olan Okul Dışarıda Günü hareketi doğdu.

HEDEFLER

Projemiz ile Öğrencilerimize;

- Dahi iyi sosyal beceriler kazandırmayı

-Gelişmiş problem çözme becerisi kazandırmayı

-Takım Çalışması Becerileri arttırmayı

-Açık havada oyunla öğrenmeye destek olmayı

-Yaratıcılıklarını arttırmayı hedefliyoruz

ÇALIŞMA SÜRECİ

Proje 20 Şubat-31 Mayıs 2019 tarihleri arasını kapsamaktadır. Proje ortağı okullarımız bu süre içerisinde “Okul Dışarıda Günü” ile ilgili yapacakları etkinlikleri planlayarak 23 Mayıs 2019 günü mümkün olduğunca çok sayıda çocuğun dışarıda oynamasını ve öğrenmesini sağlayacağız. İlk olarak ortaklarımızla yapacağımız online meeting ile projemizin yol haritasını belirleyeceğiz. Projemizi öğrencilere öğretmenlere ve velilere tanıtacağız. Öğrenci takımları oluşturup planladığımız tüm aktiviteleri web 2.0 araçlarıyla zenginleştirerek projemizin twinspace portalında paylaşacağız. 23 Mayıs Okul Dışarıda günü etkinlik kayıtlarımız tamamlayarak projemizi çalışma takvimine göre yürüteceğiz.

 

BEKLENEN SONUÇLAR

23 Mayıs 2019 günü mümkün olduğunca çok sayıda çocuğun Dışarıda oynamasını ve öğrenmesini sağlamak, ilk defa sınıfın dışında öğrenmeyi deneyimlemek için bir fırsat ortamı yaratmak, düzenli olarak öğrencilerini dışarıya çıkaran öğretmenler için, halihazırda yaptıklarını kutlamak ve diğer okullara ilham vermek,  çocukların her gün dışarıda daha fazla vakit geçirmeleri için yardımcı bir güç oluşturmak, açık hava ortamının öğrenmeye olan olumlu etkisini arttırmak ve gözlemlemek projemizde beklenen sonuçlardandır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.02.2019 - Güncelleme: 18.02.2019 13:01 - Görüntülenme: 411
  Beğen | 1  kişi beğendi